Wanneer u enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van het handelen in cfd's dan wordt de volgende stap belangrijk: Het kiezen van een goede cfd broker. Er zijn grote verschillen tussen cfd brokers en als u er eenmaal een gekozen heeft zal u niet zo snel meer gaan wisselen. Daarom is het belangrijk om u van tevoren goed te informeren.



Belangrijke punten bij de keuze van een cfd broker

  • In welke effecten kan worden gehandeld?
  • Wat is de maximale hefboom?
  • Wat is de minimale positie grootte?
  • Trading platform
  • Regulering
  • Hoogte van de spread
  • Welkomstbonus

 

In welke effecten kan worden gehandeld?

De meeste cfd brokers bieden handel aan in verschillende indices (zoals de AEX, S&P500, Nasdaq, DAX, etc.), grondstoffen (goud, olie, granen, gas, etc.) en de belangrijkste valutaparen (EUR/USD). Daarnaast zijn er een aantal brokers die handel in individuele aandelen aanbieden. Vaak de grootste en meest bekende wereldwijd opererende multinationals.

Wat is de maximale hefboom?

Ook de maximaal mogelijke hefboom kan sterk variëren per cfd broker. Deze ligt meestal tussen de 10 en 400. De hoogste hefboom is vaak mogelijk op valutaparen. Op individuele aandelen is deze het laagste.

Wat is de minimale positie grootte?

Voornamelijk voor de wat minder gefortuneerde handelaar is het van belang dat de minimale positie-grootte zo klein mogelijk is. Op de website van de cfd-broker kunt u dit meestal precies terugvinden.

Trading platform

Er zijn verschillende tradingplatforms in gebruik bij de verschillende cfd-brokers. Sommigen zijn zeer uitgebreid met veel mogelijkheden. Deze zijn echter wel meer ingewikkeld en voor een beginnende cfd-handelaar lastiger om snel onder de knie te krijgen. Anderen zijn weer wat meer basic en eenvoudiger in gebruik. Het is dus belangrijk om een tradingplatform te kiezen die bij uw wensen en kennis- en ervarings- niveau past.

Regulering

Het is belangrijk om te weten waar de cfd-broker gereguleerd wordt. Het is het beste als de broker onder toezicht staat van een betrouwbare financiële autoriteit. Bijvoorbeeld de Nederlandse AFM, de Britse FSA of de NFA in de VS. Zo heeft u meer zekerheid dat uw geld veilig is bij een betrouwbare partij en dat u ergens terecht kunt met klachten en geschillen.

Hoogte van de spread

De spread is het verschil tussen de bied en laatprijs. De grootte van de spread wordt bepaald door de cfd broker. De spread is waar de cfd broker aan verdiend. Het verschil tussen de bied en laatprijs is de commissie voor de broker. CFD-brokers hanteren vaak verschillende spreads voor verschillende beleggingscategorieën. De spread op individuele aandelen zal bijvoorbeeld vaak wat hoger liggen dan de spread op valutaparen. Ook tussen de cfd-brokers onderling zijn er verschillen. Het loont de moeite om ze te vergelijken. De gehanteerde spread is meestal precies terug te vinden op de site van de betreffende cfd broker.

Welkomstbonus

Een aantal cfd brokers biedt een welkomstbonus. Dit houdt in dat een nieuwe klant, bovenop het bedrag wat hij stort, een bedrag van de broker krijgt. Vaak is dit een percentage van de inleg. Let wel: het bedrag wat u van de broker krijgt is pas opneembaar nadat u een bepaald aantal trades heeft gedaan. de te verkrijgen bonus zou niet de belangrijkste overweging moeten zijn bij het kiezen van een goede cfd broker, maar het is wel een leuke extra om rekening mee te houden.

Conclusie

Het vergt wat uitzoekwerk om de juiste cfd broker te kiezen. Heeft u daar geen zin in dan kunnen wij er een paar aanraden. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare, kwalitatief hoogstaande cfd-brokers met een bewezen staat van dienst. Het zijn de volgende brokers: 

XM Group is een bekende en veelzijdige cfd broker. Bij XM kan worden gehandeld op een groot aantal markten zoals Forex, grondstoffen cfd's, aandelen cfd's, edelmetalen cfd's, aandelen indices cfd's en energie cfd's.

Voor meer CFD brokers die Belgische klanten accepteren klik HIER